Over ons

Het Café

Café de Minnaar van de Rozenstraat is sinds 1996 een begrip in de stad Groningen. Een gastvrij café met een huiselijke sfeer. De kastelein(e) bedient, ten midden van een gevarieerd publiek aan tafel, met een interessante selectie van bieren, wijnen en andere dranken. In deze knusse sfeer kan je genieten van een goed gesprek, de gezellige en ontspannen sfeer of één van de spelletjes uit onze rijk gevulde spelletjeskast.

Uitbaters Café de Minaar

De uitbaters

Wij, Floris Brummel-van Duuren en Larissa van Duuren-Brummel zijn sinds 1993 samen, getrouwd in 2004. Wij kochten in 2010 Café Mulder in de Ellebogenbuurt in Groningen. Sindsdien zijn we naast echtgenoten ook vennoten in ‘Florissa VOF’.

Voordat we Café Mulder kochten werkte Floris in verschillende horecagelegenheden in Groningen. Larissa heeft een arbeidsverleden in de Jeudgzorg en bij de reclassering.

Floris werkte in café Mulder toen zijn toenmalige werkgever besloot dit café te verkopen. Zo kregen wij de kans om onze droom waar te maken: samen ondernemen.

In de 10 jaren die volgden hebben we enorm veel plezier gehad en gemaakt in dit fantastische, semibruine café. Vele muzikale en culinaire avonturen later liepen we echter ook tegen een aantal beperkingen van deze locatie aan.

De toenmalige eigenaresse van café de Minnaar, Anja Wassenaar, kwam in mei 2020 op ons pad en we kregen de kans een nieuw avontuur te beginnen. Dit avontuur hebben we met beide handen aangegrepen.  We kochten Café de Minnaar, al 25 jaar een begrip in de Hortusbuurt.

Ons team

Wij werken samen met een hecht team dat ruime ervaring in de horeca en veel plezier in hun werk heeft.

Team Café de Minnaar

 

De liefde voor Groningen in onze producten

Wij leven zelf in de stad en hebben een enorme liefde voor Groningen, het Noorderplantsoen en de levendigheid die onze stad kenmerkt. Café de Minnaar bevindt zich in het hart van de Hortusbuurt, waar wij zelf ook met veel plezier wonen.

Een buurt waarvan wij zeggen dat het de mooiste wijk van Groningen is. Dichtbij het centrum, maar ver genoeg daarvandaan om een dorpse sfeer te kennen, met de vele hofjes en een gevarieerde groep bewoners.

Onze liefde voor de stad is onder meer terug te zien in de producten die we gebruiken en we werken waar mogelijk samen met lokale leveranciers.

Zo kopen wij de oude kaas bijvoorbeeld  in bij “van de Veen” op de markt. Zij branden ook onze noten naar uniek recept. De worst komt van Gezienus de marktslager. Hij zoekt daarvoor vooral lokaal “vrolijk” vlees om kwalitatief goede Groningse droge worst van te maken.

Onze wijnen kopen wij in bij Barrel wijnen en Enoconsult. Beide kleine zelfstandigen in Groningen met een enorme liefde voor hun product en  kennis van wat wij verkopen. Zij kunnen goed beoordelen of een nieuwe wijn daar goed bij past.

Een vol café de Minnaar
Lokale producten De Minnaar
Interieur de Minnaar
Loading...